Blogg

Pigmentflekker, nei takk!

Hudtilstander

Tips & råd

Etter en lang og deilig ferie ønsker mange å reparere huden etter sommerens utskeielser. Pigmentflekker og solskader synes bedre når brunfargen forsvinner, og produkter som korrigerer dette er i fokus som aldri før.

Vi tok en prat med en av Hollywoods mest anerkjente hudleger, Dr. Rachael Eckel. Her er hennes beste tips, som gjør pigmentflekkene til en saga blott.

Grunnarbeid

Hjemmerutinen din bør inneholde en eksfoliant, også kjent som peeling eller skrubb, som fjerner døde hudceller fra hudoverflaten. Eksfoliering gjør ikke bare huden myk og glatt, men stimulerer også huden, og bidrar til en jevnere hudtone. I tillegg vil eksfoliering gjøre det lettere for aktive ingredienser å absorberes i huden. Velg en skrubb som for eksempel ZO Dual Action Scrub som effektivt fjerner døde hudceller og talg fra hudoverflaten. Solen øker produksjon av talg som videre trigger akne, rosacea og gir inflammasjon som igjen ofte forårsaker ujevn pigmentering. Derfor er det viktig å få kontroll på talget. Dr. Eckel anbefaler produkter som inneholder salisylsyre.

Dr. Rachael Eckel gir deg tipsene til perfekt hud.

Riktige produkter til din hud

Du bør også bruke dyptvirkende, aktive produkter, som forebygger og behandler pigmentflekker. Etter renserutiner er det lurt å bruke en krem som bygger opp hudbarrieren. Er hudbarrieren svak, vil man lett miste fuktighet, og skadelige stoffer kan trekke inn i hudoverflaten og gjøre stor skade. Dette fører ofte til det mange beskriver som en sensitiv hud. Produkter som inneholder antioksidanter som beskytter, ceramider som bygger opp barrieren og har DNA reparerende enzymer, er absolutt å anbefale forteller Dr. Rachael Eckel. Hennes personlige favoritt er ZO Daily Power Defense som leverer en hel bukett antioksidanter som beskytter, og gjør underverker for solskadet hud.

Retinol – En sikker vinner.

Retinol, i riktig leveringssystem, kan gi svært god effekt på solskader. Dessuten har retinol en svært god effekt på fine linjer og rynker, og som en bonus får de fleste en fantastisk glød. Med retinol i hudpleien din slår du med andre ord flere fluer i en smekk. Et produkt Dr. Eckel ofte anbefaler pasienter med solskadet hud er ZO Retinol Skin Brightener. Den finnes med tre ulike styrker retinol og er utviklet for å skape en sunn hud med en jevnere hudtone. Den jobber for å reparere tidligere skade i huden, samtidig som den kan bidra til å minimere fremtidig skade. De fleste opplever å få en sunnere, jevnere, fastere hud med en god porsjon glød.

Bruk solkrem!

Daglig bruk av SPF er utrolig viktig for å få en fin hud! For å oppnå vedvarende resultater og forebygge ny pigmentering, er daglig beskyttelse med høy faktor viktig. Avslutt alltid hudpleierutinen din med solkrem hver dag året rundt. Det er ikke bare SPF som er viktig. Studier indikerer at det også kan være viktig å beskytte seg mot HEV-lys som er det blå lyset som kommer fra solen, datamaskiner, LED-lys og mobiltelefoner.

Husk SPF hver dag.

Denne siden bruker Google Analytics for å samle informasjonskapsler. Informasjonskapsler blir brukt for å garantere full funksjonalitet. Denne informasjonen inneholder ikke brukerspesifikke detaljer, og summen av informasjonen brukes til nettstatistikk. For å lese mer, klikk her.