Blogg

Hva er cellulitter?

Diverse

Hudtilstander

Cellulitter oppstår i underhudens fettvev og rammer ca 90% av kvinner og noen menn.

 • Cellulitter oppstår når kroppen lagrer overflødig fett i fettvevet og fettcellene forstørres.
 • Reduksjon av elastin- og kollagenfibre bidrar til svekkelse av bindevev som fører til at fettcellene beveger og forskyver seg mot hudoverflaten. Dette vil vises som cellulittenes karakteristiske fettkuler.
 • Endringer i mikrosirkulasjonen forverrer og opprettholder utviklingen av cellulittene

Forskjellige stadier av cellulitter

1. Stadiet

Cellulittene er så vidt synlige ved klyping.  Dermis og epidermis er generelt i god forfatning. Fettcellene vokser to til tre ganger sin originale størrelse og begynner å klumpe seg sammen.  Blodårene i cellulittområder begynner å brytes ned og forårsaker tap av blodtilførsel i dermis.

Cellulitter oppdages med klypetest.

2. Stadiet

Appelsinhud oppdages ved klypetest.  Noen områder har normal blodsirkulasjon andre har dårligere.  Fettcellene blir større og presses oppover mot dermis.  Forstørrede fettceller forhindrer næringsstoffer i å nå huden da de dytter blodkar/årer til side og firhindrer frisk blodgjennomstrømming.

3. Stadiet

Cellulittene er synlige uten at man trenger å klype huden.  Huden ser grov ut og føles bulkete.  Tap av næringsstoffer reduserer hudens evne til å lage proteiner og reparere seg selv.  Harde båndfibre starter å forme seg rundt fettcellene i huden.

Hud med og uten cellulitter.

4. Stadiet

Harde klumper føles når du klyper huden og er synlige i dermalhuden.  Fettklumpene er omringet av et hardt proteinskall og nedbryting av epidermis og dermis forårsaker tap av spenst.  Dette stadiet kan være semrtefullt ofte med væskeansamlinger.

ZO lanserer  24/7 Cellulite Control

For å få ett godt verktøy i kam pen mot cellulittene har ZO Skin Health inc. utviklet Cellulite Control.  Dette er en krem som skal masseres inn i områder med cellulitter både morgen og kveld. Det har blitt utført et klinisk studie i USA hvor kremen ble testet.  Studiet viste at:

 •  77% av testpersonene fikk mindre cellulitter etter kun 8 ukers bruk.
 • 81% fikk en jevnere hud etter bare 4 uker.

ZO  Cellulite Control inneholder en kombinasjon av banebrytende ingredienser som jobber i synergi for å redusere synlige cellulitter og forhindre dannelse av nye cellulitter. Den jobber med hovedutfordringene når det gjelder cellulitter, bidrar til å bryte opp eksisterende fett, hemme ny fettlagring og øke cellenes forbrenning.

I korte trekk jobber ZO Oraser® Cellulite Control 24/7 for å:

 • Virke oppstrammende
 • Forebygge nye cellulitter
 • Mykgjøre huden og forbedre ”appelsinhud”
 • Virke slankende og tonende
 • Forbedre mikrosirkulasjonen
 • Fremme kollagenproduksjonen
 • Gjenopprette fuktbalansen og styrke hudbarrieren

Denne siden bruker Google Analytics for å samle informasjonskapsler. Informasjonskapsler blir brukt for å garantere full funksjonalitet. Denne informasjonen inneholder ikke brukerspesifikke detaljer, og summen av informasjonen brukes til nettstatistikk. For å lese mer, klikk her.