Blogg

Høvik-kvinne selger hudkremer for 50 millioner!

Media & buzz

Takk til alle våre trofaste kunder og samarbeidspartnere for at dere er med på å gjøre ZO Skin Health og ZO Medical til en stor suksess!

Fra Budstikka 24. august 2016

Therese Mofjell Bunæs (40) hoppet av karriere i Orkla, for å bli leder i svigerfamiliens lille hudpleieselskap. Mens svigerfar Jarl Bunæs er plastisk kirurg selger svigerdatteren hudkremer for over 50 millioner i år. Det var Jarl Bunæs, kjent plastisk kirurg i Sandvika, som startet selskapet. Da svigerdatter Therese Mofjell Bunæs fra Høvik tok over i 2007 var omsetningen på 4,8 millioner kroner.

I år vil Hudhelse AS i Sandvika omsette for rundt 50 millioner, ifølge Mofjell Bunæs fra Høvik.

LES OGSÅ: Startet ny klinikk som 71-åring

Tøff skjønnhet

Skjønnhet er business. Og konkurransen er tøff. Det er i denne virkeligheten at Sandvika-bedriften med kun kvinnelige ansatte klart å hevde seg i skjønnhetsbransjens «eliteserie» ved å klare å bli såkalt gasellebedrift fire år på rad. Det betyr at selskapet har maktet en sterk og sunn økonomisk vekst.

Hudhelse AS har enerett for hele Skandinavia på å selge produkter fra ZO Skin Health og ZO Medical fra den amerikanske dermatologen dr. Zein Obagi. Kundene er i hovedsak kvinner fra 30 og oppover, men også unge som sliter med akne og i stadig økende grad også menn, forteller daglig leder Mofjell Bunæs.

LES OGSÅ: Satser på stor omsetning fra ny klinikk

Familien viktigst

Therese Mofjell Bunæs er gift med Mats Bunæs, kjent fra Mats & Martin som tidligere drev i Vollen. Mofjell Bunæs ble spurt om å overta i 2007. Hudhelse-sjefen var på det tidspunktet produktsjef for hudkremer/hudområdet i Lilleborg.

Jeg valgte å si ja fordi jeg virkelig har tro på produktene i Hudhelse, og jeg liker utfordringer. Men jeg sa klart ifra at relasjonen til familien var det viktigste. Begynte det at jeg ledet familiebedriften i noen som helst grad å gå utover det, så ville jeg gi meg umiddelbart, sier Mofjell Bunæs. Hard jobbing har gitt resultater. I fjor omsatte selskapet for 37 millioner, opp fra nær 31,4 millioner kroner året i 2014. Overskuddet i 2015 var på drøye seks millioner.

Vekst og ansettelser

Og i år er altså budsjettet på 50 millioner kroner. Med fra start har Mofjell Bunæs hatt Nesøya-kvinnen Ida Kristine Marum. Og i dag har selskapet ni dedikerte og entusiastiske medarbeidere i Norge og tre i Sverige. To til skal også ansettes. Selskapet holder til i nabobygget til Bærum Plastikkirurgi, der svigerfar er en av hovedeierne.

Og veksten fortsetter.

Vi har i dag 112 klinikker i Norge, og 48 i Sverige. Ved utgangen av 2016 og inn mot 2017 håper vi å ha 120 i Norge.I Sverige er målet å komme opp på norsk nivå i løpet av et par år. Og nå står selskapet overfor lansering i Danmark og Finland. Veksten selskapet budsjetterer med skal komme fra økt salg og fra etablering av flere klinikker.

BARE KVINNER: Hudhelse AS i Sandvika er en ren kvinnebedrift. Fra venstre: Camilla Fallico, Siri Frisvold Aulie, Hege Broch-Nielsen, Therese Bunæs, Ida Marum, Jurate Miceviciene og Anne Borch Sørensen. (Foto: MARIT HELLAND)

PLASTISK KIRURG: Jarl Bunæs er kjent plastisk kirurg. Han og hans kone eier 40 prosent av Hudhelse AS. (Foto: TRINE JØDAL )

Denne siden bruker Google Analytics for å samle informasjonskapsler. Informasjonskapsler blir brukt for å garantere full funksjonalitet. Denne informasjonen inneholder ikke brukerspesifikke detaljer, og summen av informasjonen brukes til nettstatistikk. For å lese mer, klikk her.